Loading...
 
burnstation sticker

BurnStation megjelenések


A Magyar Burnstation


A cél az, hogy gazdasági érdek ne gátolja a kultúra fejlődését és a kommunikáció az alkotók és műkedvelők között zökkenőmentes legyen.

Burnstation

Hivatalos oldal: https://HsBp.org/BurnStation

A Burnstation egy hardver, ami az Internetes legális fájlcserélést hivatott kiterjeszteni a fizikai térbe.

Guttenberg nyomdagépe egy csapásra megváltoztatta a tudás terjesztésének feltételeit. Az informatika modern vívmányai hasonló kihívást jelentenek a gyakorolt rendszerekre azáltal, hogy megteremtik egy nagyságrenddel hatékonyabb közösségi termelés és elosztás feltételeit. Az internetes információáramlás lehetővé teszi, hogy az alkotók közvetlenül érintkezzenek a rajongóikkal - a hangsúly az eladott hanghordozókról a fellépésekre tolódik, ezáltal a bevétel nagyobb százaléka jut el az alkotókhoz.

A terjesztés eddig a gazdasági érdekeltségű kiadók feladata volt, a megváltozott üzleti környezet azonban új terjesztési modelleket igényel. Az információs korra jellemzően, ha egy mű kikerül az internetre, terjedését megakadályozni szinte lehetetlen. Megfelelő - szerzői jogi - licencek alkalmazásával alacsonyabb költség mellett, hatékonyan tudja az alkotó elérni a nyílt rendszerek segítségével a közönségét, így a kiadók szerepe csökken, az alkotók kulturális és gazdasági érdekeltsége növekszik.

Az alkotások az interneten - bizonyos feltételek mellett - legálisan és jogdíjaktól mentesen terjeszthetők a világszerte elterjedt és Magyarországon is honosított Creative Commons szerzői jogi licenccsalád segítségével:

http://creativecommons.org/choose/?lang=hu

A Burnstation - a hatályos jogszabályoknak megfelelően - megköveteli, hogy kizárólag az alkotó töltse fel munkáit (ez a kizárólagosság ellentétes az alkotó szándékával a Creative Commons licenc szerint), nyilatkoznia kell arról, hogy saját munkájáról van szó, és a CC licenc mely változata alatt jeleníti meg a munkáját.

Jelen felállás szerint csak keveseknek sikerül az Artisjus jutalmazási piramisának csúcsát elérni, a legtöbb alkotó számára elenyésző a támogatás mértéke. Alternatívaként a Belga, a Nine Inch Nails és sok más alkotó már sikeresen használja ki az új lehetőségeket (Netlabel, Open content, BurnStation).

A Burnstation egy nemzetközi projekt része, amely eddig a latin világban terjedt, így a jelenlegi zenei tartalom is nagyrészt a déli alkotók műve. A most készülő magyar változat része a nemzetközi projektnek, a közreműködő művészek Brazíliától Spanyolországig új hallgatósághoz jutnak.

A közreműködő alkotó a művei feltöltésekor nyilatkozik arról, hogy az adott munka a saját szellemi tulajdonát képezi és ezt Creative Commons licenc alatt teszi elérhetővé. A következőkben webcím, email cím és online pénzforgalmi rendszer azonosító is megadható, a hatékonyabb kapcsolattartás és támogatás érdekében.A Burnstation a Platoniq kulturális kooperatívarendszer terméke, míg a magyar megvalósítás a H.A.C.K. műhelyéből került ki. Mindkét projekt a GNU General Public v2 licenc alatt szabadon elérhető szoftverekből építkezik, a felhasznált zenék pedig Creative Commons licenc alatt érhetők el.

Felhívás

Felhívás zenészeknek!
Publikáljatok Creative Commons licec alatt zenéket netlabel és BurnStation v0.2 segítségével. A BurnStation 2010. május 19-ig. megtalálható a OSA épületében, majd a Gödör-ben a Jamendo-n, melynek tartalma a BurnStation-ünkön át is elérhető!

Oszd meg és uralkodj!

BurnStation v2 Történet


Aug 20, 2010

Új kinézetet kap a burnstation, elkezdődött a "felpáncélozása".
20100820048.jpg
További képek a galériában a burnstation mappa alatt.

méretek: 900 mm × 520 mm × 1510 mm
súly: két ember kell a lépcsőn való szállításhoz.

Aug 17, 2010

Készül az új felület, alapul a pyjama nevű kiváló Jamendo klienst használjuk.
A kód: https://github.com/hsbp/burnstation2

Screenshot


Böngésző
bst2-browser.png

Album nézet
bst2-album.png

Előadó nézet
bst2-artist.png

BurnStation v0 Történet


Apr 4, 2010


 Plugin disabled

Plugin flash cannot be executed.


Image

Apr 8, 2010

Image

Image

Apr 9, 2010

Image

Apr 9, 2010

Image

Apr 10, 2010

Image

Image

Image

Image

CEU kiállitás megnyitó
KOPIRÁJT @ Open Society Archives

Image

Utolsó simítások

Image

Kardos H. János az első hivatalos feltöltő, hivatalos feltöltési körülmények közt @ 04.10. CEU kiállitás megnyitó

Image

Az első hivatalos felhasználó, hivatalos felhasználási körülmények közt @ 04.10. CEU kiállitás megnyitó

BurnStation Print

A magyar BurnStation OSA poster
A BurnStation a szabad zenék legális terjesztését teszi lehetővé

BurnStation Fun

Image

BurnStation Linkek

BurnStation software
#kopirájt300
Burnstation - Free Audio Culture !!
Wizard of OS: Burn Station
BurnStation @twitter
Magyar BurnStation @twitter
A szerzői jog és jogdíj
Pagliacci projekt
Fejlesztesi ötletek
BurnStation Readme

BurnStation Média

Magyar Demoscene Portál

Creative Commons

Mi a Creative Commons?

Upcoming Events

No records to display